Zo bestrijden wij overlast van meeuwen met roofvogels

Meeuwen zijn beschermde vogelsoorten. Vangen, nesten verwoesten of verstoren tijdens het broedproces mag daarom niet. Wat wel mag? Opzettelijk verontrusten.

Opzettelijk verontrusten houdt in dat wij de meeuwen al vóór aanvang van het broedseizoen beginnen met verjagen. Dit doen we met een roofvogel die hier speciaal voor getraind is. De valkenier verjaagt samen met zijn vogel de meeuwen naar een andere plek. Uw locatie is vrij van meeuwenoverlast en de meeuwen kunnen in alle rust broeden. 

Meeuwensoorten

Die vaak overlast geven in Nederland
 

Onze werkwijze

van opdracht tot oplossing
1

Inspectie

We bekijken de situatie ter plekke of maken een inschatting via foto's en/of videomateriaal
2

Offerte

Aan de hand van de bevindingen brengen we vrijblijvend een offerte uit met hierin alle kosten
3

Uitvoering

We voeren de bestrijding uit zoals vooraf is afgesproken en rapporteren tussentijds over de vorderingen
4

Evaluatie

We luisteren naar de feedback van de opdrachtgever en adviseren over eventuele vervolgstappen
5

Facturatie

Zodra de opdracht naar wens is voltooid gaan we over op facturatie, zonder verrasingen achteraf

Indicatie plan van aanpak

Wilt u graag weten wat u van ons kunt verwachten voordat u een offerte aanvraagt? Begrijpelijk. Aan de hand van onderstaande tabellen kunt u zich een indicatie maken van uw situatie en het bijbehorende plan van aanpak.

De bovengenoemde aantallen (sessies en broedparen) zijn indicaties. Aan de bovenstaande tabel kunnen geen rechten worden ontleend. Het maken van een plan van aanpak is altijd maatwerk. 

De voordelen van een valkenier

Hierom kiest u voor ons en onze roofvogels

1

Natuurlijke aanpak

Een roofvogel is de natuurlijke vijand van meeuwen en heeft daarom een sterk dreigend effect op de meeuwen. De meeuwen worden door de valkenier en zijn vogel op effectieve wijze naar een andere broedplaats begeleid. 

2

Snel en langdurig effectief

Meeuwen zijn slimme vogels die snel merken dat kunstgrepen zoals licht, geluid of verschrikkers niet gevaarlijk zijn. Een levende roofvogel heeft echter een sterk dreigende werking die niet in effect afneemt. Een valkenier en zijn vogel zijn daarmee veruit de meest effectieve oplossing voor meeuwenoverlast.

3

Persoonlijke werkwijze

Op zoek naar een bedrijf dat een efficiënte oplossing levert, maar geen zin in wurgcontracten en salespraatjes? Dan ben je aan het juiste adres. Bij ons zijn de lijnen kort en is de communicatie transparant. We werken oplossingsgericht en hebben een aanpakkersmentaliteit, met daarbij een fijne dosis Brabantse gemoedelijkheid. 

Waarom faunaoverlast laten bestrijden door Dutch Hunting Falcons

Op zoek naar een betrouwbaar en vakkundig bedrijf, dat efficiënt uw faunaoverlast bestrijdt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Door onze jarenlange ervaring weten wij voor iedere situatie de juiste oplossing toe te passen. We leveren kwaliteit en maatwerk. Daarbij zijn we transparant en zijn de lijnen kort. Geen ingewikkelde contracten, hijgerige verkopers of kleine lettertjes, wel een efficiënte oplossing. 

Neem contact op

Welke vraag u ook heeft; we staan u graag te woord. Bekijk hieronder onze contactgegevens.