Sinds 1993

Als hobbyist hield Ivo van Lanen enkele vinkjes in zijn kamer toen hij jong was.

Later groeide het uit met een eerste havik, een valk en nog eens een havik. En poef, zo was er samen met zijn vrouw Patricia ineens een bedrijf in 1993. 

Door de jaren heen groeide het bedrijf gestaag door. Het begon bij wat kleine shows met een havik en het verjagen van meeuwen op vuilstorten. In 1998 was er met de geboorte van het eerste zelf gefokte valkje ook een nieuwe bedrijfstak geboren en kreeg het bedrijf vorm zoals we het nu kennen.

In 2003 verwelkomden we onze eerste showvogel, Rune, een Europese oehoe die nog altijd meedraait in de shows. In 2007 werd onze evenemententak 'Het Muithuis' opgericht en kregen de shows en workshops serieuzere vormen. 

In 2023, 30 jaar na de oprichting, is Dutch Hunting Falcons een team van 15 valkeniers, 150 vogels en verzorgen we shows en faunaoverlastbestrijding in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Onze valken winnen races in het Midden-Oosten en zijn in deze regio geliefd wegens hun snelheid, gezondheid en prachtige vertoning. 

Onze valkeniers en vogels leveren al ruim 30 jaar samen ambacht en expertise op grote hoogten. 

Onze visie

Onze slogan is niet voor niets 'ambacht & expertise op grote hoogten'.

We staan voor vakmanschap, kennis van zaken en de broodnodige passie voor de valkerij. We verwachten van onze valkeniers de hoogste kwaliteit en kundigheid. Zij vormen een team met de vogel en kunnen de vogel als geen ander lezen.

Niemand begrijpt de natuur namelijk als een dier dat daadwerkelijk onderdeel is van de natuur. De natuurlijke instincten zetten wij in tijdens de faunaoverlastbestrijding. Met onze vogels houden we verschillende populaties in balans en werken we aan het herstellen van het natuurlijke evenwicht. Diervriendelijkheid, voor zowel onze eigen vogels als de fauna die we beheren, staat bij ons op de allerhoogste plaats.

Tijdens onze shows delen we graag de kennis die we door de jaren hebben opgedaan. We brengen met liefde de natuur naar mensen en hopen met onze shows mensen op luchtige wijze over een prachtig stukje cultuur en natuur te onderwijzen. Ons doel is altijd de liefde voor de dieren over te brengen en harmonie tussen mens en natuur te vergroten.

 

TEAM DHF

Maak kennis met ons team. Van onze onze valkeniers die jaarrond in Nederland en daarbuiten op gaan gaan met de vogels voor het faunabeheer, tot onze showvogels en de manager die de boel aanstuurt; iedereen is even belangrijk.

Psst, zie je jezelf er niet bij staan, maar zou je dat wel willen? Lucky you, we hebben nog vacatures open staan! Bekijk ze hier!

Ivo van Lanen

Oprichter


Alix van Lanen

Operationeel manager


Patricia van Lanen

Oprichter


Diede van Lanen

Manager bestrijding


Wessel Kuijpers

Valkenier


Collin Laurens

Valkenier


Carlo v.d. Wetering

Valkenier


Seger Koenders

Valkenier